Mélyszöveti masszázs

Mélyre hatolva feltörjük a letapadt szöveteket, hogy megszűnjön a fájdalom, és újra könnyű legyen a mozgás

A krónikus izomfeszülés vagy sérülés következtében többnyire letapadt szövetek maradnak hátra, amelyek akadályozhatják a rendes vérkeringést, és fájdalmat, korlátozott mozgást, gyulladást okozhatnak. A mélyszöveti masszázs segítségével feltörjük ezeket a letapadt részeket, hogy megszűnjön a fájdalom, és újra könnyű,  normális legyen a mozgás. Rendszerint olajat használok és gyakran kifejezetten mély nyomással (alkart akár könyököt használva) végzem a kezelést. Fontos, hogy ilyenkor az izmok el legyenek lazítva, így érhetem el a mélyebb rétegeket.

A mélyszöveti masszázs bizonyos pontjainál érezhetsz némi diszkomfortot vagy fájdalmat, azonban ez nem lehet túl erős. Ezért fontos, hogy mindenképpen jelezd, ha a tűréshatárodon túl eső fájdalmat vagy furcsán kellemetlen érzést tapasztalsz. A masszázst követően is megjelenhet egy kis feszülő-fájó érzés, de ennek egy nap alatt múlnia kell. Néhány esetben javasolhatom, hogy jegeld az érzékeny területet a masszázst követően.

Fontos sok vizet inni a mélyszöveti masszázs után is, mert ez segíthet a felszabadult toxinoktól megszabadítani a szervezeted, s ezzel a kezelés utáni fájdalomérzetet is enyhítheted. Ha módodban áll után már ne végezz fárasztó tevékenységet!

És nem győzöm hangsúlyozni a mindennapi nyújtás fontosságát is, mely nagyban javítja közérzetünket és könnyíti a masszázst is.

Kérdésed van vagy időpontot szeretnél?

Lépj kapcsolatba velem