Kismama masszázs

A kismamáknál egy lassú, kíméletes tisztító módszert alkalmazva kiegyensúlyozzuk az energia áramlását

Leggyakrabban azt hallom vissza és magam is így tanultam, hogy a terhesség első 3 hónapjában nem ajánlott a kismama masszázs. Nem feltétlen okozunk azonban bajt kismama masszázzsal már az első harmadban sem, amennyiben mint a kismama, mint a magzat egészséges. Hiszen ezekben az esetekben a testmozgást sem szokták tíltani, ami mint tudjuk ugyancsak vérkeringést serkentő hatással bír. Hozzá kell tennem, hogy ebben az időszakban feltétlenül óvatosabban kezeljük a derék, csípő illetve keresztcsonti területet.

Aki viszont szeretné betartani orvosa utasításait, az az első trimeszter elteltével csakugyan nyugodt szívvel meglátogathat. Már csak azért is, mert a testsúly változása és a súlypont eltolódása miatt megbomlik a talpon az úgynevezett hármas támasz, így bizonyos izmok, ízületek túlterhelődnek.

A várandós nőknél egy lassabb, kíméletes tisztító módszert alkalmazunk. Nem gyúrjuk, hanem szépen nyújtjuk az izmokat, és a meridián rendszeren kiegyensúlyozzák az energia áramlását, ezzel lassan, biztonságosan tisztítják ki a lerakódott salakanyagokat. A nyújtás, az összehúzódott izmok megnyújtása önmagában is nagy segítség a plusz kilókat cipelő kismamának.

Ugyanakkor ahogy minden terhesség más, a vendégek igénye is különböző. Kismama masszázs esetén is törekszem a vendég igényeit szem előtt tartani. Ha pihenésre van szüksége, kíméletes, gondoskodó kezelésben részesítem, de ha csomóktól és feszültségtől szeretne megszabadulni, alaposabban kimozgatom, természetesen a komfort zónán belül maradva.

Amit fontos észben tartani, hogy a talpmasszázs, a reflexológia nem tanácsos, mivel ezzel olyan pontokat is stimulálhatunk a testen, amik befolyásolhatják a terhességet.

Kérdésed van vagy időpontot szeretnél?

Lépj kapcsolatba velem